www.MeerOverWhisky.nl

Onafhankelijke Informatie en nog Veel Meer over Whisky

Whisky Proeven

Aandacht

Het genieten van een glaasje whisky begint bij het ruiken en proeven. Er is veel discipline, vakmanschap en geduld aan te pas gekomen om de whisky te maken. Door een lange rijping op eikenhouten­vaten heeft iedere whisky een prachtige kleur gekregen.

In ieder aspect heeft de whisky de volle aandacht, toewijding en passie van zijn maker meegekregen. Je zou er goed aan doen om ook deze aandacht te geven aan de whisky en met toewijding een warm gevoel te krijgen bij de kleur, reuk en de smaak van de whisky, hij verdient het. Een goede whisky wordt gerespecteerd.

"Noosing and Tasting" Glas

Genieten van whisky begint met het kiezen van het juiste glas. De herkenbare, brede tumbler wordt vaak gekozen omdat deze prettig in de hand ligt, gemakkelijk uit te drinken is en vooral handig als de whisky "on the rocks" gedronken wordt.

De échte whiskyliefhebber die het uitgebreide smaakpalet wil doorgronden, stelt alleen genoegen met een speciaal ontworpen glas. "Noosing and tasting" glazen zijn er in verschillende vormen en formaten met en zonder steel. Zie de pagina over "Het Glas" op deze website.

Ruiken, proeven, beleven en kijken zijn de aspecten waarmee u nog meer geniet van een goed glas whisky. Het is raadzaam om tussen de whisky's in wat water te drinken of om een stukje droog brood te eten.

Stap Voor Stap Whisky Proeven

Niet Doen

Een stevige snuif met de neus te diep in het glas. U ruikt alleen de alcohol en verdooft de reukorganen.

Wals whisky voorzichtig, dus niet schudden door het glas. In wijn zit weinig alcohol, dan is het goed om de alcohol los te laten komen. In whisky zit veel meer alcohol, dan moet je alleen maar voorzichtig de whisky door het glas walsen. Doe dit door het glas een paar keer onder een hoek van 45 graden voorzichtig rond te draaien.