www.MeerOverWhisky.nl

Onafhankelijke Informatie en nog Veel Meer over Whisky

Classic Malts - Dalwhinnie (Highland)

United Distillers

Dalwhinnie is door United Distillers gekozen als representatieve whisky voor de Highland regio in de serie van twaalf Classic Malts van Schotland. De distilleerderij is gebouwd in 1897 en draagt de naam "Dalwhinnie" sinds 1898.

Distilleerderij

De distilleerderij ligt in de Highlands op een hoogte van ruim 300 meter in een zeer dun bevolkte omgeving op slechts 40 km van de Speyside in de prachtige omgeving Grampians en de Cairngorms.

De distilleerderij, welke één van de hoogst gelegen distilleerderijen in Schotland is, heeft het alleenrecht op gebruik van het water van Lochan an Doire Uaine welke op ruim 600 meter hoogte in de nabij gelegen Drumochter Hills ligt.

In 1968 werd gestopt met het mouten van gerst. De "Kilns" met het pagodevormig dak voor de afvoer van de rook van het eesten zijn nog steeds aanwezig.

Classic Malt

De Classic Malt van Dalwhinnie heeft 15 jaar gerijpt en heeft een alcohol percentage van 43% en heeft een prachtige gouden kleur.

De Dalwhinnie Distillers Edition heeft een tweede rijping ondergaan in Spaanse Oloroso sherry vaten wat de smaak nog voller maakt. Door de tweede rijping op de Oloroso sherry vaten is de kleur enigszins donkerder geworden en kan het beste omschreven worden als licht amberkleurig.